Reizigersadvies en vaccinaties

Als u op reis gaat kunt u voor al uw vaccinaties, malariatabletten en persoonlijk reizigersadvies terecht in gezondheidscentrum Saendelft.

Voor wie?

Voor iedereen die op reis gaat naar een land buiten de Europese Unie. Wist u dat u ook voor landen als Turkije, Egypte, Tunesië, Marokko, voormalig Oostblok en Gambia reizigersadvies en vaak vaccinaties nodig heeft? In gezondheidscentrum Saendelft staat een geregistreerde reizigersgeneeskundig arts voor u klaar met geüpdatet informatie met betrekking tot elke reisbestemming waar ook ter wereld. De reizigersgeneeskundig arts wordt elk jaar bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van tropische ziekten en advies en is tevens tropenarts.

Kosten: 

Advieskosten:
De kosten van het advies door de reizigersgeneeskundig arts worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Indien u niet voor reizigersadvisering verzekerd bent, bedraagt het tarief € 45,= p.p. inclusief vaccinatieboekje en exclusief apotheekkosten en vaccinatiekosten.  

Vaccinatiekosten:
Deze worden apart in rekening gebracht door de apotheek.

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de vaccinaties en advies vaak geheel of grotendeels vergoed. Informeer, indien gewenst, van tevoren bij uw zorgverzekeraar. Soms is het nodig dat u eerst betaalt en later de kosten terugkrijgt van uw verzekeraar.

Informeer voor de zekerheid over de kosten bij uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt. Voor het maken van een afspraak, kijk hieronder.

Het liefst ruim voor uw vertrek, last minute is mogelijk!
Reizigersadvies kan last minute maar de kans bestaat dat optimale bescherming dan niet meer mogelijk is. Daarom is het verstandig om zeker voor verre bestemmingen 2 maanden van te voren advies in te winnen en de benodigde vaccinaties te laten plaatsen.

Afspraak maken:

Voor het maken van een afspraak kunt u maandag t/m vrijdag tussen 08.00-10.00 uur of 10.30-12.00 uur bellen op tel: (075) 650 14 30

Eerst formulier invullen:

Om u van een persoonlijk gepast advies te voorzien, is het nodig om per persoon een reizigersadviesformulier in te vullen. U kunt het formulier bij huisartsenpraktijk Saendelft afhalen en bij voorkeur 24 uur van te voren ingevuld bij ons in de brievenbus van het gezondheidscentrum deponeren of afgeven aan de huisartsenbalie in het gezondheids-centrum.

Intake formulier nederlands.pdf

Intake formulier engelstalig.pdf

Het formulier is beschikbaar als PDF bestand. U kunt dit formulier op uw computer gebruiken in combinatie met het programma Adobe Acrobat Reader dat u hier gratis kunt downloaden.

Informatie: Reizigersadvies en vaccinaties

Wat heb ik nodig als ik mijn medicijnen meeneem op reis?

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een Engelstalige medische verklaring voor medicijnen aanvragen. Dit hangt af van het land waar u naar toe gaat. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis. Een medicijnpaspoort geeft aan welke medicijnen u gebruikt en is handig als u in het buitenland een apotheek of arts bezoekt.