Diabetes

Op maandagochtend houden de internist-diabetoloog, een diabetesverpleegkundige  van het Zaans Medisch Centrum spreekuur in het gezondheidscentrum.

Het diabetesteam werkt voor patiënten die voor hun aandoening door de huisarts zijn verwezen naar het ziekenhuis en/of onder begeleiding staan van de internist.

Doel van het diabetesteam is mensen met diabetes zo optimaal mogelijk met de chronische aandoening te leren leven. De kwalitatief hoogwaardige zorg die door het team wordt geleverd werd door Zilveren Kruis Achmea bekroond met een pluscertificaat.

Wilt u meer weten over het diabetesteam en de diabeteszorg van het Zaans Medisch Centrum? Klik dan hier.

Zwangeren

Zwangeren met een medische indicatie kunnen voor de medische begeleiding tijdens hun zwangerschap goed terecht, de gynaecologen van het Zaans Medisch Centrum houden op meerdere dagdelen in de week polikliniek spreekuur in gezondheidscentrum Saendelft.

Voor het opvolgen van de zwangerschap kunt u voor noodzakelijke echografisch onderzoek op dinsdag- en donderdagochtend op afspraak terecht op Poli Saendelft. Tevens houdt de klinisch verloskundige van het Zaans Medische Centrum spreekuur in Saendelft. De klinisch verloskundige ondersteunt de begeleiding van zwangeren met een medische indicatie, in nauwe samenwerking met de gynaecoloog.

Het combinatiespreekuur zwangere biedt patiënten de mogelijkheid om verschillende afspraken opeenvolgend te plannen. Verder biedt het de beroepsbeoefenaren het voordeel zo nodig makkelijk te kunnen overleggen.

Informatie: Combinatie spreekuren